V Trenčíne prebieha exekúcia, manažér Dukly verí v skoré vyriešenie

14.01.2013 Trenčín

Trenčín 14. januára (TASR) - Problémy v hokejovej Dukle Trenčín dospeli už do štádia, že dlžoby klubu začali riešiť exekútori. Pre údajné nevyplatené čiastky niektorým hráčom už siahli na majetok klubu a v exekučnom konaní sa mali objaviť aj rolby, slúžiace na úpravu ľadovej plochy.

"Už minulý týždeň som po jednom z našich veľkých sedení akcionárov klubu, dozornej rady a manažmentu Dukly skonštatoval a účtovne sme to aj doložili, že dlh Dukly Trenčín sme znížili o 250.000 eur," vyjadril sa pre TASR k zložitej situácii v Dukle jej generálny manažér Andrej Kollár. "Za tým stojí naozaj kus roboty. Samozrejme, že na niektorých prichádza rad až postupne, niektorí to ale nevydržali a dali na súdy, z čoho vyplynuli aj exekučné konania. Áno, môžem potvrdiť, že exekúcie prebiehajú, ale nejde o nejaké horibilné sumy. Verím, že po tom, ako to všetko spíšeme a po dohode s exekútorom a treťou stranou, to všetko do konca januára ukončíme."

Sezónu Dukla riadne dohrá. "Licenciu sme dostali v septembri, po tom, čo sme splnili všetky podmienky. Podmienkou bolo, že sme mali mať vyrovnané záväzky a v tomto smere čo sme vládali sme aj splnili. U niektorých hráčov sme prešli na splátkový kalendár. Samozrejme, že je v tom aj naša vina, že sme všetko nedodržali, ale tlačili nás aj iné veci. Takže niekoho sme uprednostnili, na druhej strane to iní nevydržali a skončilo sa to takto. Ale už prichádza rad aj na týchto pánov a verím, že budú spokojní. Naozaj nejde o žiadne veľké sumy, čo by bol pre nás neriešiteľný problém."

Andrej Kollár uviedol, že v tomto prípade ide o hráča Gabriša. "Sám na seba má tiež exekúciu. No žijeme zložitú dobu, viem, že je to ťažké. Podľa mňa by už malo prísť aj k nejakej otvorenej diskusii, lebo naozaj mnohé kluby a šport vôbec na Slovensku má veľké problémy a len sa tvárime, že všetko je v poriadku. Čo sa týka rolieb, sú našim majetkom a uvidíme, ako to vyrieši pán exekútor."
 

Vyberte región